Forretningsstyring

Sådan beregnes afkast på egenkapitalen

Sådan beregnes afkast på egenkapitalen

Video: Rentabilitets og Afkasts Beregner i Excel - Beregn afkast på hus, lejlighed, Ejendom udlejningsbolig 2024, Juli

Video: Rentabilitets og Afkasts Beregner i Excel - Beregn afkast på hus, lejlighed, Ejendom udlejningsbolig 2024, Juli
Anonim

Afkast på egenkapital er den vigtigste indikator for en virksomheds effektivitet. Som andre indikatorer for rentabilitet er det en relativ værdi og bestemmer afkastet på egenkapitalen.

Image

Brugsanvisning

1

Indikatoren for egenkapitalafkast karakteriserer det overskud, som ejerne af virksomheden får på den kapital, de investerer. Det beregnes som forholdet mellem den fortjeneste, der er til rådighed for virksomheden, ganget med 100, til størrelsen af ​​egenkapitalen (III-sektion i balancen). Dynamikken i denne indikator slår niveauet af aktiekurser i virksomheden og viser kvaliteten af ​​avanceret kapitalstyring.

2

Hvis vi sammenligner afkastet på egenkapitalen med afkastet på aktiver, kan vi bestemme effektiviteten af ​​virksomheden ved hjælp af finansiel gearing (lån og lån). Afkast på egenkapitalen stiger, hvis andelen af ​​lånte midler i mængden af ​​genererede aktiver stiger. Forskellen mellem afkast på egenkapital og afkast på samlet kapital er effekten af ​​den finansielle gearing. Med andre ord er dette en stigning i afkastet på egenkapitalen ved at tiltrække lånte midler (kredit).

3

Når de analyserer afkastet på egenkapitalen, bruger de et sådant koncept som gearing. Det repræsenterer andelen af ​​tiltrækkede finansieringskilder i størrelsen af ​​virksomhedens aktiver. Forholdet mellem kilder til ejendomsdannelse vil være optimalt, hvis der sikres en stigning i afkastet på egenkapitalen sammen med en acceptabel mængde økonomisk risiko.

4

Derfor er det undertiden tilrådeligt for organisationen at bruge lånte midler (lån), selv om virksomhedens egenkapital er tilstrækkelig til at danne ejendommen. Dette skyldes, at virkningen af ​​brugen af ​​lånte midler, udtrykt i væksten i afkastet på egenkapitalen, kan være højere end renten på brugen af ​​disse fonde.

Anbefalet