upopulær

Sådan skrives et brev

Sådan skrives et brev

Video: Hvordan man skriver ET BREV 2024, Juli

Video: Hvordan man skriver ET BREV 2024, Juli
Anonim

Foretagelse af forretningskorrespondance er mange virksomheder ikke meget opmærksom. Du kan ofte se, at seriøse breve og relateret korrespondance udskrives på et almindeligt hvidt A4 ark. Imidlertid er det få, der ved, at proceduren til udfyldelse af denne form for dokumentation er reguleret af GOST R.30-2003. Selvom kravene i denne standard anbefales, hjælper deres anvendelse med at give dine breve en seriøs og forretningsmæssig karakter.

Image

Brugsanvisning

1

Et officielt brev skal fortrinsvis laves på organisationens brevhoved. Brevhoved sammen med visitkort og postkonvolutter er et element i virksomhedsidentitet. Det er et specialdesignet ark papir med detaljer om organisationen trykt på det. Afhængigt af designet kan et brevhoved indeholde følgende elementer:

• firmalogo;

• firmanavn;

• Detaljer: organisationsadresse, bankoplysninger, kontaktoplysninger;

• Grafiske elementer i virksomhedsidentitet;

• Dato og registreringsnummer for dokumentet;

• Dokumentets titel (rækkefølge, rækkefølge);

• Tekstblokering af dokumentet;

• Sidefod.

2

I adressens øverste højre hjørne af det officielle brev. De kan være organisationer, institutioner, juridiske enheder og enkeltpersoner. I dette tilfælde er navnet på organisationen eller dens strukturelle enhed angivet i den nominative sag, og placeringen af ​​den person, som dokumentet er rettet til, er angivet i dativ-sagen. For eksempel: ZAO "Elektrisk installation"

CFO

V.M. Kochetkov

3

Brevets hovedtekst kan indeholde forskellige tabeller og spørgeskemaer. Imidlertid består oftest et officielt brev hovedsageligt af tekstdelen. I dette tilfælde er teksten som hovedregel opdelt i to dele. Den første angiver de forskellige grunde, grunde og mål med skrivelsen af ​​brevet, den anden - beslutninger, konklusioner, anmodninger, forslag, henstillinger.

4

Det officielle brev slutter med de tilsvarende underskrifter fra de personer, på hvis vegne det er skrevet. Samtidig angives navnene på positionerne for underskriverne af dokumentet og deres personlige underskrifter med afkodning (initialer, efternavn).

Statens standard for Den Russiske Føderation GOST R 6.30-2003. Krav til papirarbejde

Anbefalet